Διοικητικό Συμβούλιο IMMIGRATIO

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ

Πρόεδρος
δικηγόρος, Θεσσαλονίκη
Ο Γεώργιος Τσαούσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27.09.1973, γιος του Ανδρέα και της Βασιλικής Τσαούση. Φοίτησε στα 91ο και 102ο Δημοτικά Σχολεία, στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Χαριλάου ενώ εισήχθη στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το έτος 1992. Συμμετείχε πολύ ενεργά στο μεγαλειώδες κίνημα των πρώτων μαθητικών καταλήψεων της περιόδου 1990-1991, κατά δε τη διάρκεια τόσο των μαθητικών όσο και των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε επίσης έντονα με τα κοινά, διατελώντας – μεταξύ άλλων – Πρόεδρος 15μελούς Συμβουλίου του 1ου Λυκείου Χαριλάου και Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Α.Π.Θ. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή εγγράφηκε ως ασκούμενος δικηγόρος και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (23 μηνών) ως κληρωτός, Υποψήφιος και Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός σε Κιλκίς, Ηράκλειο Κρήτης, Κήπους Έβρου και Αθήνα, από όπου και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού – Στρατολογικού. Ιδιαίτερα τιμητική περίοδος ήταν γι’ αυτόν το εξάμηνο κατά το οποίο διετέλεσε Αρχιφύλακας του Ελεγκτικού Φυλακίου Γέφυρας Κήπων Έβρου, της ανατολικότερης – και πιο νευραλγικής – πύλης εισόδου – εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έτος 2001 εγγράφεται, ως δικηγόρος πλέον, στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.) και λειτουργεί από την πρώτη ημέρα δικό του γραφείο, μην έχοντας άλλωστε ‘οικογενειακή παράδοση’ στη δικηγορία. Ασκεί συνεχώς μαχόμενη δικηγορία, διεκπεραιώνοντας σειρά υποθέσεων ολόκληρου του φάσματος του δικαίου, ξεκινώντας όμως και μία ‘εμπειρική’ εξειδίκευση στα ζητήματα δικαίου κατάστασης αλλοδαπών, αντικείμενο που γνωρίζει έξαρση τη χρονική εκείνη περίοδο (εφαρμογή Ν. 2910/2001). Δικηγόρος παρ’ Εφέταις από το 2005 και Παρ’ Αρείω Πάγω & Συμβουλίω Επικρατείας από το 2009, διεκπεραιώνει στη συνέχεια, κατά κύριο λόγο, κυριολεκτικά αμέτρητες υποθέσεις που άπτονται του Μεταναστευτικού Δικαίου (δίκαιο κατάστασης αλλοδαπών, ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, δίκαιο ιθαγένειας, ακυρωτική διαδικασία, άσυλο κ.λπ.), δημοσιεύοντας ταυτόχρονα άρθρα, μελέτες και δικαστικές αποφάσεις του σε «Αρμενόπουλο», «Ενώπιον», «Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ‘Νόμος’», «Συνήγορο», «Επιθεώρηση Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλισης», «Επιθεώρηση Μεταναστευτικού Δικαίου» (αποτελώντας μάλιστα μέλος της Συντακτικής της Επιτροπής από το 2009 μέχρι το 2012). Έπειτα δε από παραίνεση της Καθηγήτριας του Α.Π.Θ. – και κορυφαίας θεωρητικού στο Δίκαιο Κατάστασης Αλλοδαπών & Ιθαγένειας – Ζωής Παπασιώπη – Πασιά, αποφασίζει να ‘επιστρέψει’ στο Πανεπιστήμιο: έτσι, το έτος 2008, εισάγεται με εξετάσεις στο μεταπτυχιακό τμήμα του Τομέα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Α.Π.Θ., λαμβάνοντας τρία χρόνια αργότερα και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα ειδίκευσης. Επίσης, από το έτος 2009 μέχρι το 2013 διετέλεσε αποκλειστικός συνεργάτης της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ αναφορικά με ζητήματα νομιμότητας εισόδου, διαμονής και εργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών – προπονητών της, υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και των μελών των οικογενειών τους.

Από το έτος 2005 (ψήφιση και θέση σε εφαρμογή του Ν.3386/2005, βασικού επί σειρά ετών ‘περί αλλοδαπών’ νομοθετήματος) ξεκινάει τη συστηματική και αδιάκοπη πλέον παρακολούθηση, μελέτη και εφαρμογή της μεταναστευτικής νομοθεσίας συμμετέχοντας, παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, σε σειρά σχετικών εκδηλώσεων, δράσεων και πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα, υπήρξε εισηγητής, παρεμβαίνων ή συντονιστής σε περισσότερες από 40 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μερικές εξ αυτών μάλιστα στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε ΜΜΕ πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας. Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2010 ο Δ.Σ.Θ. και το Κέντρο Δικηγορικών Μελετών του ανέθεσαν τη διοργάνωση και υλοποίηση 2ήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου δικηγόρων στο Δίκαιο Κατάστασης Αλλοδαπών, το οποίο και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Από το έτος 2008 έως και το έτος 2012 υπήρξε ενεργό μέλος της «Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης» (Ε.Δ.Α.Μ.), όντας αρχικά θεμελιωτής και υπεύθυνος του Γραφείου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εκλεγμένος Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (4ος σε σταυρούς προτίμησης και  1ος εκτός Αθηνών). Το καλοκαίρι του 2012, διαπιστώνοντας και καταγγέλλοντας δημόσια πρακτικές και συμπεριφορές που δε συνάδουν σε μέλη – και ιδιαίτερα σε Προέδρους και μέλη Δ.Σ. – Ένωσης Νομικών, αποχωρεί από την Ε.Δ.Α.Μ., μαζί με σημαντικό αριθμό συναδέρφων από ολόκληρη την Ελλάδα. Οραματίζεται μία νέα Ένωση Νομικών για το Μεταναστευτικό Δίκαιο με υπευθυνότητα, συλλογικότητα, δημοκρατική λειτουργία και επιστημονική επάρκεια. Η ιδέα αυτή τελικά υλοποιείται με τη δημιουργία, ίδρυση και δραστηριοποίηση της ‘IMMIGRATIO’, της οποίας ο ίδιος είναι ιδρυτικό μέλος και μετέπειτα 4 φορές εκλεγμένος Πρόεδρός της, 1ος μάλιστα πάντοτε σε αριθμό ψήφων.

Συμμετείχε ως υποψήφιος σύμβουλος του Δ.Σ.Θ. στις εκλογές 2005, 2008 & 2011, με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι» και επικεφαλής – και Πρόεδρο κατά την τριετία 2008-2011 – τον Μανόλη Λαμτζίδη ενώ το έτος 2008 εξελέγην στην Εποπτική Επιτροπή του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2014 εντάσσεται στο πολιτικό κίνημα «Το Ποτάμι», υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κατά τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, 2 φορές εκλεγμένος μέλος της ΜΕγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (Κ.Ε.), Συντονιστής και Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του κινήματος. Με την ιδιότητα αυτή, επικεφαλής εξειδικευμένης ομάδας, ασχολήθηκε επισταμένα και επίμονα με το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, για το οποίο επεξεργάστηκε θέσεις και προτάσεις, εξέδωσε περισσότερες από 40 ανακοινώσεις – δελτία τύπου, αρθρογραφεί συχνά και σταθερά στον ηλεκτρονικό τύπο, συμμετείχε για περισσότερες από 180 φορές σε εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών μέσων αλλά και σε σχετικές ημερίδες – εκδηλώσεις ενώ επισκέφθηκε δομές φιλοξενίας προσφύγων σε πολλές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Έβρο, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λάρισα, Ιωάννινα, Εύβοια, Αττική, Ηλεία), σε συνεργασία με τοπικά στελέχη. Από «Το Ποτάμι» παραιτήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018.

Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ρωσικά. Συγκεκριμένα, είναι κάτοχος στα Γαλλικά  του πτυχίου «Certificat de langue Francaise» & βεβαίωσης παρακολούθησης μαθημάτων γαλλικής νομικής ορολογίας, στα Αγγλικά  του πτυχίου «Preliminary English Test» και στα Ρωσικά  του πτυχίου «Elementary Level» του κρατικού Πανεπιστημίου ‘МГУ’. Επίσης, χειρίζεται άριστα όλα τα βασικά προγράμματα υπολογιστών ενώ διατηρεί στο facebook το προφίλ George Tsaousis και τη σελίδα Γιώργος Τσαούσης.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Α’ Αντιπρόεδρος
δικηγόρος, Θεσσαλονίκη
Η Θεοδώρα Θεοδώρου είναι  δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 2001. Ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία  με συνέπεια και αξιοπιστία. Αναλαμβάνει τη πλήρη δικαστική διαχείριση και διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων  του αστικού και ποινικού φάσματος του δικαίου και  διαθέτει  ιδιαίτερη εμπειρία στα θέματα μεταναστευτικού δικαίου.

Διετέλεσε  συνεργάτης της  Κτηματολόγιο  Α.Ε.- Περιφερειακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη νομική υποστήριξη  εγκατάστασης, εκπαίδευσης προσωπικού και λειτουργίας  των Κτηματολογικών Γραφείων, το νομικό  έλεγχο του   περιεχομένου των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων  , το συνδυαστικό  νομικό  έλεγχο  κτηματολογικών πινάκων  από το αναλογικό αρχείο των αναδόχων εταιριών  με την περιεχόμενη στα βιβλία  των τοπικά αρμοδίων Υποθηκοφυλακείων πληροφορία και  την υποστήριξη έναρξης λειτουργίας Κτηματολογικών  Γραφείων.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ένωσης  «IMMIGRATIO – ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» και  υπήρξε  ενεργό μέλος της «Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης» (Ε.Δ.Α.Μ.).

Γνωρίζει άριστα την αγγλική και καλά τη γαλλική γλώσσα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Β’ Αντιπρόεδρος
δικηγόρος Χαλκιδικής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΤΣΕΛΙΔΗΣ

Γενικός Γραμματέας
δικηγόρος, Θεσσαλονίκη
Ο Χρήστος Γκορτσελίδης του Πασχάλη και της Γεωργίας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου 1984. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ενώ ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στη Σόφια Βουλγαρίας λαμβάνοντας κλασσική γνώση και εκπαίδευση στο Εθνικό Κλασσικό Λύκειο Αρχαίων Γλωσσών και Πολιτισμών (NGDEK), του οποίου ήταν ο μοναδικός αλλοδαπός σπουδαστής και από το οποίο αποφοίτησε με έπαινο. Ταυτόχρονα με την φοίτησή του στο NGDEK παρακολούθησε κύκλο σπουδών Μεταφραστή και Διερμηνέα στο Πανεπιστήμιο Σόφιας «Σβετί Κλίμεντ Όχριντσκι», από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Στη συνέχεια κατόπιν πρότασης τόσο των καθηγητών της σχολής αλλά και του Πρέσβη της Ελλάδος στην Σόφια, ανέλαβε την μετάφραση συλλογής ποιημάτων του σύγχρονου βούλγαρου ποιητή Χρίστο Νικόλοβ, την οποία εξέδωσε σε δίγλωσσο βιβλίο το έτος 2000, το οποίο κυκλοφόρησε τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα.

Το έτος 2001 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα και καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησής του εργάστηκε στο Κέντρο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Ελλάδος, αναλαμβάνοντας τον τομέα επικοινωνίας του Κέντρου με κλιμάκια Βαλκανικών χωρών. Μετά την αποφοίτησή του ολοκλήρωσε την άσκησή του στο δικηγορικό γραφείο του Αντωνίου Μαλλιακούδη. Στην συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία αρχικά ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός στο Ηράκλειο Κρήτης και ακολούθως ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στην πόλη της Κομοτηνής και της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε, τρίτος σε κατάταξη από τη Σχολή Στρατολόγων ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός με ειδικότητα Στρατολόγου. Τον Ιούνιο του 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία με βαθμό Ανθυπολοχαγού Πεζικού με ειδικότητα Στρατολόγου στο Α’ Στρατολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Το έτος 2010 εγγράφεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης λειτουργώντας δικό του δικηγορικό γραφείο. Έκτοτε ασκεί μαχόμενη δικηγορία σε ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων και δικηγορικής ύλης, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και νέους θεσμούς, όπως αυτόν της διαμεσολάβησης, συμμετέχοντας ενεργά και λαμβάνοντας μέρος, σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις, ημερίδες και συνέδρια ανά την Ελλάδα. Από την αρχή της επαγγελματικής του δραστηριότητας και παράλληλα με αυτήν, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του μεταναστευτικού δικαίου εν γένει, ενώ εκφράζει έντονα το ενδιαφέρον του και για τον συγκεκριμένο κλάδο δικαίου αρχικά ως ενεργό μέλος της «Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης» (Ε.Δ.Α.Μ.), – Γραφείο Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Α.Μ., συμμετέχοντας με την ιδιότητά του αυτή ως εισηγητής, στις εκδηλώσεις αυτής, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου 2012 με θέμα εισήγησης: «Χορήγηση άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών συντρόφους πολιτών της Ε.Ε. ή Ελλήνων», αλλά και σε διάφορες δράσεις της, όπως αυτής που οργανώθηκε από τον Δήμο Νεάπολης Μενεμένης με τίτλο «Γεύσεις Πολιτισμού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 22 Δεκεμβρίου 2011.

Γνωρίζει άπταιστα την βουλγαρική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ αγαπημένη του αθλητική ενασχόληση είναι η ορειβατική ποδηλασία και η κολύμβηση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ειδικός Γραμματέας
δικηγόρος, Κατερίνη
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1982. Με την ολοκλήρωση των εγκυκλίων σπουδών του το έτος 2000, εισήχθη στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του το 2004, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Τον Αύγουστο του 2006, ορκίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κατερίνης. Μέλος του οικείου δικηγορικού συλλόγου, διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός γραμματέας του.

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας από το 2017, ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία από το 2006 κυρίως στους τομείς του Ποινικού, Μεταναστευτικού, Εργατικού, Εμπορικού και Οικογενειακού Δικαίου.

Είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη Επιχειρήσεων (E.M.B.A.) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ζιώγα κι έχουν δύο παιδιά, την Ιόλη και τον Μάνο.

 

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ

Ταμίας
δικηγόρος, Θεσσαλονίκη
Γεννήθηκε το έτος 1976 στη Γεωργία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το έτος 2002 αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2005 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο, ασκώντας μαχόμενη δικηγορία. Δραστηριοποιείται στον τομέα του Αστικού Δικαίου, αγοραπωλησιών, αλλά και στο δίκαιο των αλλοδαπών. Έχει συνδράμει σε πολλές υποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας από  ομογενείς που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Από το έτος 2008 μέχρι το έτος 2012 διετέλεσε  μέλος της Ε.Δ.Α.Μ. (Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης). Έλαβε μέρος στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ε.Δ.Α.Μ. την 22 Ιανουαρίου 2012 στη Λάρισα, αναπτύσσοντας την εισήγηση με θέμα «Η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου ‘IMMIGRATIO’,  και τα τελευταία έτη έως και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα  του Ταμία της Ένωσης.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων για τα θέματα της μαχόμενης δικηγορίας. Μιλάει άπταιστα ρωσικά και πολύ καλά αγγλικά.

ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΜΙΡΗΣ

Μέλος
δικηγόρος, Θεσσαλονίκη
Ο Πέτρος Δεμίρης , έχει γεννηθεί στην Κορυτσά της Αλβανίας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΘ, Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ασκεί μάχιμη δικηγορία από το προσωπικό του γραφείο που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Δωδεκανήσου 9, ενασχολούμενος με όλο το φάσμα του δικαίου αλλά με ιδιαίτερη εμπειρία στα θέματα μεταναστευτικού δικαίου.
Μιλά δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Αλβανικά. Στο πλαίσιο του Κώδικος περί Δικηγόρων και κατά τις σχετικές διατάξεις, μεταφράζει ο ίδιος προσωπικά και επίσημα και επικυρώνει τις από αυτόν προσωπικά εκτελούμενες μεταφράσεις εγγράφων οποιουδήποτε είδους και περιεχομένου από και στην, Αλβανική, Ελληνική γλώσσα.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΙΩΤΣΙΑ

ΜΕΛΟΣ
δικηγόρος, Πτολεμαΐδα
H Ευγενία Τσιώτσια γεννήθηκε στις 11.11.1984 στην Κοζάνη. Το έτος 2002 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή της κατά το έτος 2007, τέλεσε την πρακτική της άσκηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εν συνεχεία στο δικηγορικό γραφείο του Καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Στέφανου Παύλου, στην Θεσσαλονίκη. Το έτος 2009 εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης και έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία με ενασχόληση σε υποθέσεις αστικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου, αλλά και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα θέματα μεταναστευτικού δικαίου.

Ειδικότερα, από το έτος 2013 συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «IMMIGRATIO», ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της, υπηρετώντας με συνέπεια και αφοσίωση τις αρχές και το σκοπό της, που είναι η μελέτη, επεξεργασία και αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται του μεταναστευτικού δικαίου.

Επιπροσθέτως, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε πληθώρα ημερίδων και συνεδριών που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γνωρίζει επίσης άριστα την αγγλική και την γερμανική γλώσσα.

ΣΟΦΙΑ ΡΑΪΣΑΚΗ

Μέλος
δικηγόρος, Αθήνα
Δικηγόρος Αθηνών, ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία σε ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων και δικηγορικής ύλης με έμφαση στους τομείς του Αστικού, Ποινικού, Τραπεζικού, Ασφαλιστικού Δικαίου και Δικαίου των Αλλοδαπών. Διατηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική σχολής ,στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο Διεθνών συναλλαγών και διπλωματική εργασία με τίτλο « Διαιτησία και Κρατικές Συμβάσεις». Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Νομικής με τίτλο Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προσφυγικό.
Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και διαθέτει τις αντίστοιχες βεβαιώσεις, σε διάφορους τομείς του δικαίου με σκοπό την ενημέρωση και τη συμμετοχή σε όλες τις τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις.

Έχει επιλεγεί να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HELP με τίτλο « Παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες» , λαμβάνοντας Πιστοποίηση, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις.
Έχει επιλεγεί να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HELP με τίτλο «Τα εργασιακά Δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα», λαμβάνοντας Πιστοποίηση, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις.

Έχει παρακολουθήσει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική εφαρμογή και προσωπική αξιολόγηση από το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Πειραιά (ΚΕΔΙΠ).Μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει με επιτυχία θεωρητική κατάρτιση, πρακτική εφαρμογή και προσωπική αξιολόγηση σε προχωρημένο επίπεδο από το Αθηναϊκό Κέντρο Διαμεσολάβησης Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Α.Κ.Κ.Ε.Δ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.
Είναι διαμεσολαβήτρια και διαιτήτρια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Τέλος, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Είναι κάτοχος ΕCDL (επτά ενοτήτων ), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ECDL Advanced. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.