Ο Χρήστος Γκορτσελίδης του Πασχάλη και της Γεωργίας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου 1984. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, ενώ ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στη Σόφια Βουλγαρίας λαμβάνοντας κλασσική γνώση και εκπαίδευση στο Εθνικό Κλασσικό Λύκειο Αρχαίων Γλωσσών και Πολιτισμών (NGDEK), του οποίου ήταν ο μοναδικός αλλοδαπός σπουδαστής και από το οποίο αποφοίτησε με έπαινο. Ταυτόχρονα με την φοίτησή του στο NGDEK παρακολούθησε κύκλο σπουδών Μεταφραστή και Διερμηνέα στο Πανεπιστήμιο Σόφιας «Σβετί Κλίμεντ Όχριντσκι», από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Στη συνέχεια κατόπιν πρότασης τόσο των καθηγητών της σχολής αλλά και του Πρέσβη της Ελλάδος στην Σόφια, ανέλαβε την μετάφραση συλλογής ποιημάτων του σύγχρονου βούλγαρου ποιητή Χρίστο Νικόλοβ, την οποία εξέδωσε σε δίγλωσσο βιβλίο το έτος 2000, το οποίο κυκλοφόρησε τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα.

Το έτος 2001 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα και καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησής του εργάστηκε στο Κέντρο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Ελλάδος, αναλαμβάνοντας τον τομέα επικοινωνίας του Κέντρου με κλιμάκια Βαλκανικών χωρών. Μετά την αποφοίτησή του ολοκλήρωσε την άσκησή του στο δικηγορικό γραφείο του Αντωνίου Μαλλιακούδη. Στην συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία αρχικά ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός στο Ηράκλειο Κρήτης και ακολούθως ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στην πόλη της Κομοτηνής και της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε, τρίτος σε κατάταξη από τη Σχολή Στρατολόγων ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός με ειδικότητα Στρατολόγου. Τον Ιούνιο του 2009 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία με βαθμό Ανθυπολοχαγού Πεζικού με ειδικότητα Στρατολόγου στο Α’ Στρατολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Το έτος 2010 εγγράφεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης λειτουργώντας δικό του δικηγορικό γραφείο. Έκτοτε ασκεί μαχόμενη δικηγορία σε ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων και δικηγορικής ύλης, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και νέους θεσμούς, όπως αυτόν της διαμεσολάβησης, συμμετέχοντας ενεργά και λαμβάνοντας μέρος, σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις, ημερίδες και συνέδρια ανά την Ελλάδα. Από την αρχή της επαγγελματικής του δραστηριότητας και παράλληλα με αυτήν, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του μεταναστευτικού δικαίου εν γένει, ενώ εκφράζει έντονα το ενδιαφέρον του και για τον συγκεκριμένο κλάδο δικαίου αρχικά ως ενεργό μέλος της «Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης» (Ε.Δ.Α.Μ.), – Γραφείο Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Α.Μ., συμμετέχοντας με την ιδιότητά του αυτή ως εισηγητής, στις εκδηλώσεις αυτής, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου 2012 με θέμα εισήγησης: «Χορήγηση άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών συντρόφους πολιτών της Ε.Ε. ή Ελλήνων», αλλά και σε διάφορες δράσεις της, όπως αυτής που οργανώθηκε από τον Δήμο Νεάπολης Μενεμένης με τίτλο «Γεύσεις Πολιτισμού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη στις 22 Δεκεμβρίου 2011.

Γνωρίζει άπταιστα την βουλγαρική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ αγαπημένη του αθλητική ενασχόληση είναι η ορειβατική ποδηλασία και η κολύμβηση.

δικηγόρος, Θεσσαλονίκη