Τραμπ: Κλειστά τα σύνορα των ΗΠΑ και για τους νόμιμους μετανάστες

Ο Ντόναλντ Τραμπ “έκλεισε” τα σύνορα των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες και για τους μετανάστες. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα (28.01.2017) η απαγόρευση εισόδου αφορά και τους νόμιμους μετανάστες.

“Θα απαγορεύεται η είσοδος και όσων έχουν πράσινη κάρτα”, ανέφερε σε email η Τζίλιαν Κρίστενσεν, που ασκεί καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπογράψει διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Στους πρόσφυγες από τη Συρία -εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα και εξ αυτών 18.000 έχουν μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ μετά το 2011- απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση ορισμένους χριστιανούς.