ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΦΩΤΟ+ VID)

Εικόνες του 2015 στη Θεσσαλονίκη. Χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των ροών προσφύγων από τον Έβρο.

Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους απλώνοντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ.

Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, κατασκήνωσαν στο σημείο γιατί δεν έχουν πού να μείνουν. Από την αστυνομία αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί και έχουν στην κατοχή τους τα χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με φορείς να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Για το θέμα αυριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης είναι συνεχώς σε επαφή με τους φορείς για το ζήτημα. Αυτό που ξεκαθαρίζει, μιλώντας στη Voria.gr είναι οτι ο δήμος δεν έχει κάποιο χώρο για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα άτομα, καθώς οι δομές είναι γεμάτες.

Χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση των ροών προσφύγων από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η πόλη ζήσει μία κρίση ανάλογη του 2015.

 

 

Πηγή: http://voria.gr/article/prosfiges-kimounte-sto-kentro-tis-thessalonikis-foto