Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος νεαρός αλλοδαπός αυτοκτόνησε στο κελί του

Στο κελί του, στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έβαλε -σύμφωνα με την Αστυνομία- τέλος στη ζωή του ένας 23χρονος αλλοδαπός. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αλλά το περιστατικό έγινε γνωστό το Σάββατο.

Η υπόθεση προστίθεται στο τραγικό σκηνικό με φόντο την Αμυγδαλέζα, όπου την Παρασκευή είχε βρεθεί απαγχονισμένος ένας 28χρονος μετανάστης από το Πακιστάν.

Ο νεαρός μετανάστης από την Υεμένη φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό τον λόγο παρακολουθείτο από γιατρό. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε κλινική, παρά μόνον η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Κάτω από συνθήκες που αποτελούν αντικείμενο προανάκρισης, ο 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος, μέσα στο κελί του, όπου κρατείτο μαζί με άλλους συγκρατούμενους, χρησιμοποιώντας ως βρόγχο την μπλούζα του. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του.

Ο νεαρός άνδρας κρατείτο από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, διότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία απέλασής του.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό αυτοκτονίας μετανάστη σε κράτηση μέσα σε μερικές ημέρες, μετά την τραγική υπόθεση του 28χρονου Πακιστανού στην Αμυγδαλέζα.

Ο θάνατος του 28χρονου είχε αρχικά προκαλέσει αναστάτωση στο κέντρο και ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, την Τρίτη αφγανός κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα είχε εκπνεύσει, από παθολογικά αίτια,μετά τη μεταφορά του Σωτηρία.

Το Σάββατο, στο κέντρο βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και είπε πως «τα κέντρα κράτησης τελειώνουν, το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί, θέλουμε μόνο λίγες μέρες».

Το μέτρο της κατάργησης, είπε, θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.(c) in.gr