Συνελήφθησαν οι 120 μετανάστες που είχαν καταλάβει πλατεία στη Λέσβο

Η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς.

Συνελήφθησαν οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, στη Λέσβο, έχοντας καταλάβει τον χώρο από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Οι αλλοδαποί, στη πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί τους συνελήφθησαν και δυο Έλληνες που φαίνεται πως ήταν αλληλέγγυοι.

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.

Οι τραυματίες από τις ταραχές ανέρχονται σε 30 ανέρχονται και διακομίστηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στην πλειοψηφία τους φέρουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.