«Ενενήντα χιλιάδες βίζες» εκδόθηκαν για ρώσους τουρίστες μόνο το Μάιο

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία θα αρχίσει η χορήγηση θεωρήσεων τριετούς και πενταετούς διάρκειας, σε όσους ρώσους πολίτες το δικαιούνται.

Ενενήντα χιλιάδες βίζες εισόδου εκδόθηκαν μόνο τον Μάιο από τις ελληνικές προξενικές Αρχές στη Ρωσία, σαφώς περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ομοσπονδιακού οργανισμού τουρισμού της Ρωσίας, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως η Αθήνα σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το μηχανισμό έκδοσης θεωρήσεων, ώστε η όλη διαδικασία να μην υπερβαίνει τις επτά εργάσιμες μέρες.

Η αύξηση της ροής ρώσων επισκεπτών αναμένεται να τονώσει σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό, που στοχεύει σε ρεκόρ αφίξεων φέτος.

«Κάθε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από ένα λαό που λατρεύει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της είναι κέρδος για τη χώρα και την εθνική οικονομία», ανέφερε ο ΑΝΥΠΕΞ.

Ο κ. Ξυδάκης δεσμεύθηκε ακόμα ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία η Ελλάδα θα αρχίσει να χορηγεί βίζες τριετούς και πενταετούς διάρκειας, σε όσους ρώσους πολίτες το δικαιούνται.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία
της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, το πρώτο τρίμηνο φέτος οι αφίξεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 134,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, και διαμορφώθηκαν στις 20.000 ταξιδιώτες.

Οι μισοί από τους ρώσους επισκέπτες του πρώτου τριμήνου,10.000 δηλαδή, έφτασαν στην πατρίδα μας τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο οι αφίξεις από τη Ρωσία «εκτοξεύτηκαν» κατά 523,6%.