Δήμος Κω για Χριστοδουλοπούλου: Είναι ανύπαρκτη και ανεύθυνη

“Δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο”

Την καρατόμηση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητεί ο δήμος Κω, αποκαλώντας την “ανύπαρκτη, ανεύθυνη και κατ’ επίφαση υπουργό” και “καταστροφέα της Κω”.

“Όλες οι αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό πρέπει να περιέλθουν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης – Ανύπαρκτη και ανεύθυνη η κα. Χριστοδουλοπούλου που έχει το θράσος να μας κουνά και το δάχτυλο.’’ δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμος Κω σε ανακοίνωσή του, καταγγέλοντας ότι “δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Απέφυγε ν’ αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει” καταγγέλλει.

“Ο Δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια” προσθέτει.

“Η Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί (…) Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης’’ καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/289150/dimos-ko-gia-hristodoulopoulou-einai-anuparkti-kai-aneuthuni-/