Δελτίο τύπου για την εκδήλωση με θέμα “Εξελίξεις στο Μεταναστευτικό Δίκαιο” στις 08/04/2016 στην Χαλκίδα

immigratio_logo_fb

Θεσσαλονίκη, 11-04-2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, η επιστημονική εκδήλωση της Ένωσης Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου «IMMIGRATIO» με θέμα «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ», στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου Ευβοίας .

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος κος Ευθύμιος Πρεκετές. Η πρώτη ομιλία ήταν του Προέδρου της Ένωσης και δικηγόρου Θεσσαλονίκης, κου Γεωργίου Τσαούση παρουσιάζοντας αναλυτική εισήγηση με θέμα «Οι τροποποιήσεις στον Κώδικα Ιθαγένειας & τον Κώδικα μετανάστευσης με τον νόμο 4332/2015.». Ακολούθησε η εισήγηση του δικηγόρου Χαλκίδας Παναγιώτη Χασιώτη, με τίτλο «Η προστασία των προσφύγων στο Διεθνές Δίκαιο», η ομιλία της δικηγόρου Χαλκίδας Δήμητρας Μηνά, με τίτλο «H προσφυγική ιδιότητα στο μηχανισμό της Ποινικής Δίκης», η ομιλία του πολιτικού επιστήμονος, διεθνολόγου κου Ιωάννη Παπαγρηγορίου, με τίτλο «Μετανάστευση και Εθνική Ασφάλεια», ενώ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του δικηγόρου Χαλκίδας Νίκου Κασσαβέτη, με τίτλο «Ιστορική αναδρομή και η σημερινή ποινική μεταχείριση των διακινητών προσφύγων».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 55 κι πλέον παρευρισκόμενοι, δικηγόροι των δικηγορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, Αθηνών, Χαλκιδικής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και δικαστικοί, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, όσο και το προσφυγικό δίκαιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου «IMMIGRATIO» και τις δράσεις της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.immigratio.gr .