Αυξάνονται οι αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά – 258 το τελευταίο 24ωρο

Προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες προξενεί η αιφνίδια αύξηση του κύματος αφίξεων μεταναστών και προσφύγων καταγράφεται στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες.

Από χθες Τρίτη έως και σήμερα Τετάρτη στις 7 το πρωί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του βορείου Αιγαίου, καταγράφηκε άφιξη συνολικά 258 μεταναστών και προσφύγων. Συγκεκριμένα 172 αφίξεις καταγράφηκαν στο ΚΥΤ της Λέσβου και δυο στη Σάμο. Aλλα δυο περιστατικά αφίξεων 84 συνολικά ατόμων υπήρξαν σήμερα το πρωί στη Λέσβο και στη Σάμο.

Χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί από τα ΚΥΤ, περισυνελέγησαν 34 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Συμαμνιάς Λέσβου και άλλοι 50 ανατολικά της Σάμου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα 397 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο και την Κω, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για την προσφυγική κρίση. Οι 206 μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα.

Οι περισσότερες αφίξεις, 225 τον αριθμό, καταγράφηκαν στη Χίο, ενώ 93 σημειώθηκαν στη Λέρο.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φιλοξενούνται πλέον 14.221 άνθρωποι, με σχεδόν 3.500 να στεγάζονται σε άτυπες δομές. Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, 4.959, βρίσκονται στη Λέσβο, ενώ σε Χίο, Σάμο και Κω φιλοξενούνται περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες.