Τμήματα Μετανάστευσης για ανακούφιση των Αστυνομικών Διευθύνσεων, εξετάζει το Υπουργείο- επίσκεψη Β. Κικίλια στη Χίο (VIDEO)

Η δημιουργία Τμημάτων μετανάστευσης στις Αστυνομικές διευθύνσεις των νησιών όπου καθημερινά πλέον καταφτάνουν παράνομοι μετανάστες, είναι στα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας, μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη πραγματοποίησαν το πρωί επίσκεψη στο Κέντρο Ταυτοποίησης Αλλοδαπών (όπως ονομάζεται πλέον το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών) στο Μερσινίδι. Είχε προηγηθεί επίσκεψη και συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ενώ θα ακολουθούσε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην επισήμανση ότι η εικόνα που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο Κέντρο είναι εικονική, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος που δέχεται η χώρα μας με την παράνομη μετανάστευση και ότι στην περίοδο κρίσης γίνεται προσπάθεια από όλους για το καλύτερο δυνατό.

πως έχει η κατάσταση γύρω από το Λιμεναρχείο και το Κάστρο της Χίου, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει εκατοντάδες μεταναστών, ενώ το γεγονός ότι με αρματαγωγό πήγαν σε Κέντρα Κράτησης της Β. Ελλάδας 100 περίπου παράνομοι μετανάστες, σημείωσε ότι είναι στα πλαίσια της συνεργασίας όλων των φορέων.
Πάντως σε ότι αφορά το ζήτημα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ επισήμανε ότι έχουν περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα η παράνομη μετανάστευση, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα χρειαστεί να υπάρξει τροπολογία και νομική ρύθμιση ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μας από την Ε.Ε..
Στο ειδικό τμήμα αλλοδαπών που θα λύσει και θέματα προσωπικού αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χωρίς να έχει κάποια αρμοδιότητα πάντως για το θέμα.

Μηταράκης με Βουρνού για ΣΔΙΤ ύδρευσης

Αντίθετα για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού στον οποίο πρόκειται να θέσει και πάλι το θέμα των ΣΔΙΤ ύδρευσης, κάτι που πέρυσι τον Ιούλιο είχε δει θετικά η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη. Όπως είπε όμως ο κ. Μηταράκης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής ένα χρόνο τώρα δεν προχώρησε τίποτα.
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Λαμπρινούδης ξαναείδε το θέμα και δεν θέλησε να είναι από τους πρώτους δήμους που θα έφερναν ιδιώτες στον τομέα διαχείρισης του νερού, ενός κοινωνικού αγαθού, ή απλά δεν πρόλαβε.
Πάντως προξενεί εντύπωση ότι πριν ακόμα αναλάβει ουσιαστικά η νέα δημοτική αρχή έρχεται να αντιμετωπίσει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

http://www.chiosnews.com/