Νέα ιστοσελίδα της Υ.Α. με ιστορίες προσφύγων στην Ελλάδα

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) εγκαινιάζει μια νέα ιστοσελίδα με ιστορίες προσφύγων, στη διεύθυνση http://www.unhcr.gr/refugeestories.

Η ιστοσελίδα συγκεντρώνει ιστορίες ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας διώξεων ή πολέμου, αναζητώντας ασφάλεια και προστασία. Οι ιστορίες μιλούν για τη δύναμη, το κουράγιο και τον αγώνα τους να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Με αυτή την προσπάθεια, η Υ.Α. έχει ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο στοιχείο πίσω από τα στατιστικά δεδομένα. Η ιστοσελίδα θα ανανεώνεται σε τακτική βάση με νέες ιστορίες προσφύγων που συνάντησε το προσωπικό της Υ.Α. στην Αθήνα και άλλα μέρη της χώρας. Το υλικό της ιστοσελίδας είναι διαθέσιμο για αναπαραγωγή από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, με αναφορά στην πηγή.

Το Γραφείο της Υ.Α. στην Ελλάδα σας καλεί να στηρίξετε κι εσείς αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας μια προσφυγική ιστορία που βιώσατε ή ακούσατε στο οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον, πατώντας εδώ κι επιλέγοντας «Μοιραστείτε μια ιστορία». Επίσης, μπορείτε να διαδώσετε τις ιστορίες των προσφύγων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τις αναρτήσετε στην ιστοσελίδα ή το blog σας.

Η Ραζάα από τη Συρία, ο Κανταρά από το Αφγανιστάν, ο Κούσα από το Ιράν και άλλοι πρόσφυγες μοιράζονται την αγωνία, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Ας τους ακούσουμε!

(c) http://www.unhcr.gr/nea/artikel/6b594041b19c87c0d221a6116fb1e973/nea-istoselida-tis.html?L=gqmjmspaxw