Χαιρετίζει το Ποτάμι την πρόθεση να κλείσει το κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την πρόθεσή της να κλείσει το κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας» δήλωσε ο Παύλος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Ποταμιού.

«Το Ποτάμι και πολλοί άλλοι φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν επανειλημμένα καταδικάσει τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν εκεί αλλά και σε άλλα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση των κέντρων κράτησης είναι τεράστιες» προσθέτει.

«Οι καταγγελίες για φαινόμενα βίας, εκφοβισμού, κακομεταχείρισης και στέρησης ιατρικής φροντίδας είναι δυστυχώς πάρα πολλές και επιβάλλουν την ταχύτατη δικαστική διευρεύνησή τους. Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση της βίας και κακομεταχείρισης, ιδίως αν έχει ρατσιστικά κίνητρα, πρώτη προτεραιότητά της» προσθέτει ο κ. Ελευθεριάδης και συμπληρώνει:

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα -αλλά και παντού- κρίνεται από τον σεβασμό που δείχνει προς κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, και ιδίως προς τους ξένους, τους διαφορετικούς και τους αδυνάμους».
(c) in.gr