Μέτρα στήριξης μεταναστών θα συζητήσει με την κυβέρνηση η Μάλμστρομ

Μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο θα συζητήσει με την κυβέρνηση η επίτροπος, Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικών Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη (21 και 22 Ιουλίου) στην Ελλάδα.

Εντός της ημέρας, η ευρωπαία επίτροπος, συνοδευόμενη από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Β.Κικίλια και Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτη, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τον υπουργό Ανάπτυξης Νικόλαο Δένδια, καθώς και με την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, η εθνική και ευρωπαϊκή στρατηγική για τη διαχείριση των συνόρων αλλά και τα αποτελέσματα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επιτρόπου Μάλστρομ».

Πρόσθεσε πως «η παρουσία της επιτρόπου στη χώρα μας καταδεικνύει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, έτοιμη να παράσχει υποστήριξη ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες διαδικασίες προστασίας των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Η Ελλάδα, παρά το τέλος της προεδρίας, δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να δουλεύει, με τη βοήθεια της ΕΕ, για ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».

Ο κ. Κικίλιας θα επισκεφθεί αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες, αλλά και δομές φιλοξενίας των μεταναστών στη Μυτιλήνη, πριν συνοδεύσει το απόγευμα τη Σεσίλια Μάλστρομ στο κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών στην περιοχή Μόρια.

(c) in.gr